فرآیند ساخت به دو صورت کلی انجام می شود:

1) فرآیند ساخت کاهشی

2) فرآیند ساخت افزایشی

در فرآیند ساخت کاهشی دستگاه ها و ابزار آلات با براده برداری از ماده اولیه به مده اولیه فرم می دهند و قطعه مورد نظر مارا می سازند. مثل : CNC ها و انواع روش های فرز کاری ، تراشکاری و ... 

در فرآیند ساخت افزایشی دستگاه با لایه لایه قرار دادن ماده اولیه روی هم و سفت کرد آن محصول نهایی مورد نظر مارا تولید می کنند. که پرینتر سه بعدی متداول ترین دستگاه ساخت قطعه به وسیله روش افزایشی می باشد.

تاریخچه پرینتر سه بعدی

برای ساخت پرینتر سه بعدی دانشمندان زیادی در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 فعالیت و تحقیقات مهمی انجام داده اند اما برای اولین بار کسی که پس از طی قام های ابتدایی و آزمون و خطا های بسیار موفق شد که در سال 1983 اولین پروسه چاپ سه بعدی را به نام خود ثبت کند ، چاک هال بود.

انواع پرینتر سه بعدی

تکنولوژی های پرینتر سه بعدی روز به روز در حال توسعه است و انواع بسیار متنوعی بر اساس روش یا مواد مورد استفاده ساخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

1) پرینتر سه بعدی SLA

2) پرینتر سه بعدی FDM

3) پرینتر سه بعدی DLP

4) پرینتر سه بعدی DMLS

5) پرینتر سه بعدی SLS

1) پرینتر سه بعدی SLA

این پرینتر اولین روش تولید قطعه با روش افزایشی است.

پرینتر سه بعدی SLA در دونوع مکانیزم مختلف کار می کند:

1. مکانیزم بالا به پایین 

2. مکانیزم پایین به بالا

در مکانیزم نوع اول لیزر در بالای تانک قرار دارد به همین دلیل قطعه از بالا به پایین ساخته می شود.

در مکانیزم دوم لیزر در پایین تانک قرار دارد به همین دلیل قطعه از پایین به بالا ساخته می شود.

در این دستگاه از رزین به عنوان ماده اولیه برای ساخت قطعات استفاده می شود که برای سفت کردن مواد از نور فرابنفش استفاده می شود زیرا رزین در برابر نور حساس هستند.

از اساسی ترین معایب این روش می توان به مقاومت پایین قطعات ساخته شده توسط این روش می باشد ، این ضعف به خاطر ماده رزین است. از دیگر مشکلات کاربران نبز می توان به پیچ خوردگی ، شکستگی و تاب قطعات ساخته شده است زیرا این دستگاه قطعات را با جزئیات زیاد می سازد و این موضوع باعث می شود که این محصول بسیار آسیب پذیر و شکننده باشد. تنظیمات SLA توسط شرکت سازنده انجام می پذیرد و کاربران قادر به تنظیمات نیستند ، آن ها تنها می توانند جهتگیری مدل سه بعدی و ضخامت لایه است.

2) پرینتر سه بعدی FDM

یکی از راحت ترین و متداول ترین نوع از دستگاه های پرینتر سه بعدی است. FDM قیمت مناسب تری نسبت به بقیه مدل ها دارد و مواد آن به راحتی در دسترس است.

این پرینتر ها به نسبت دیگر دستگاه ها قیمت پایین تری دارد. شاید این مسئله باعث شود که سرعت دقت و کیفیت  بالایی نداشته باشد.. بنابر این باید به این نکته باید توجه کرد که نمیتوان روی ساخت مواد با پیچیدگی بالا حساب کرد.

3)پرینتر سه بعدی  DLP